Monday, May 01, 2006

Sosialt Samvær: B-kurs. Leksjon #1 - Kinobesøk

INNLEDNING:
Vi var på Gründerløkkas billige og gode restaurant EAST for å fylle magen for noen dager siden, men en dame okkuperte 3 seter i det trange lokalet. Vi 3 prøvde å presse oss sammen på ett sete av den lange (ikke lange nok) benken, mens hun surt flyttet seg 3 centimeter til siden. Hun ga uttrykk for sin misbilligelse til en ukjent (like sur?) venn på telefonen. Innehaveren kom til sist over og ba henne (og avisen) flytte seg ytterligere litt til høyre. Hun ble enda surere og mumlet noe om at hun prøvde å spise.

Vel, noen mennesker burde tenke seg litt om før de forlater hjemmene sine, men de er selvfølgelig de siste til å gjøre nettopp det. Derfor lanserer vi nå et B-Kurs i Sosialt Samvær etter å ha kommet til konklusjonen at man trenger sertifikat for å få lov til å frekventere de mest befolkede områdene av offentlig grunn. Her kommer

Leksjon #1: Kinobesøk

1. Ikke snakk til sidemannen under filmen. Når reklamen er over og filmselskapets Logo vises på skjermen, er munnen lukket. Det er lov å le og gråte som en reaksjon på det man ser.

2. Godteri. Hvis du har med godteri som er innpakket i materiale som lager mye knirkelyd, må du åpne opp pakken FØR filmen starter. Dermed slipper du å kave i mørket og du forstyrrer ikke andre i 10 minutter med lyder.

3. Mobil. Skal slås av når du går inn i salen.

4. Sko. Ikke ta av deg på beina hvis du er litt usikker på føttenes odorøse tilstand. (Et lurt triks hvis man absolutt må lufte lankene litt, er å legge jakka over skoene. Det er nemlig de som lukter. Men ikke si du har fått dette fra meg.)

5. Sykdom. Er du forkjølet? Hvor mange ganger hoster/nyser/blåser du nesa på en halvtime? Hvis tallet overgår fingrene på en hånd, bør du holde deg hjemme. Ha litt respekt for det offentlige rom. Er du ofte forkjølet eller plaget med allergier? Kjøp en prosjektor.

6. Utgang. Ikke snakk høyt om hendelser fra filmen når du går ut. Kanskje noen som er på vei inn ikke har lyst til å høre at "Bruce var jo død selv" eller "Hvem hadde trodd at Darth Vader var faren til Luke Skywalker!" (Unnskyld til Simpsons for lån av den siste.)

Dette var dagens leksjon.
Prøv dette neste gang du er i en Cinematograf.
Og klin til dem som bryter med rådene.
Eller gi dem URL til denne siden, så de også får en sjanse til å bli sosiale vesener.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home