Sunday, November 14, 2010

Ecuador



Selv ikke en uke på farten i Ecuador kan forberede deg på møtet med regneskogen, Orienten, el Mythos Oriente, det mytiske landet i øst. På veien til det ukjente, selv for de fleste ecuadorianere, må du krysse grønnkledte Andesfjell, passere aktive vulkaner som kjederøyker, og komme ned på den andre siden, innover innover til du føler varmen legger seg som en kokong rundt deg og konserten fra gresshopper og andre insekter minner om femti symfoniorkestre som stemmer instrumentene sine samtidig.

Vi var en merkelig gjeng som slo oss ned på Banana Lodge i byen Misuahalli på grensen til jungelen, med aper i fri dressur på torget og gutter med slanger om halsen som lot oss prøve for en dollar: To tannleger fra byrået tre tannleger, selv om de egentlig er fire, en tangoDJ rett fra en allnighter i Bergen, en eneste kvinne til å holde orden, en hallelujapastor, en speidergutt og maratonløper på 47 fra fjellene og en altetende og letthaltende sjåfør med juletrebelysning overalt i bilen sin.

Dessuten to stykk hjemmelagde katamaranbåter som ingen hadde prøvd i jungelen før.

Det gikk bra.

Vi fikk en skikkelig jungel- og elvedag med stryk, indianerdans i mørket, en redningssentral for etterlatte jungeldyr, padling og strømberegning, sol, regn, regn, regn. Vi fikk regn. Vi fikk en god vandring til en foss, ned stiger og over glatte steiner, med sommerfugler på alle kanter.

Vi spiste al muerzo, dagens lunsj, med suppe og liten hovedrett, hvis du er heldig, og juice av tretomat, naranjilla, maracuja eller mer kjente frukter.

Og vi sov en natt ute, oppå båtene, surret sammen med oppskåret bambus, med myggnetting rundt. Dessverre ble det lavvann så vi endte opp på stranda, med det sterke lyset fra strandpromenaden i øynene og diskotekglam i bakgrunnen. Vi ble de gale utlendigene. Når vi kommer tilbake om ti år vil de innfødte fortsatt huske gærningene som sov på stranda.

Neste gang: Banos, ikke pålegget, men Baños, Banjos, en by med mange muligheter som morsomt nok også betyr det samme som toalett eller bad på spanjol.



Papegøy med jungelblomster

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home